Defragmentatiedag

defragmenteren-150x600

Vrijdag is mijn vrije dag, althans dat probeer ik erin te houden. Dan ga ik sporten, doe ik rustig wat boodschappen, maak een uitgebreide lunch en doe waar ik zin in heb. Dat zijn niet altijd spectaculaire dingen, soms zelfs ongelooflijk onspectaculair. Ik durf het nauwelijks te zeggen, maar ik krijg op mijn vrije dag vaak zin om de ramen te wassen of mijn postbak eens uit te mesten of nu eindelijk eens die rijpe appels te plukken. Soms bak ik koekjes of ga ik naar een lunchconcert, maar vaak blijf ik steken in de krant of een boek. Hoe goed dit voor me is ontdek ik altijd pas als ik na veel te lang lummelen dan eindelijk eens ga douchen om mijn sportoutfit te verwisselen voor iets waar ik de deur mee uit kan. Onder de douche komen dan de meest wonderbaarlijke ideeën voor verhalen, plots, nieuwe details en andere ingevingen langs die ik dan echt meteen móet opschrijven. De korte verhalen die ik af  en toe schrijf komen meestal op vrijdagmiddag tot stand of op z’n minst een stapje verder.

‘Defragmentatie’ heet dat in computertaal. Ik heb het eens gegoogeld: ‘Een gefragmenteerde schijf heeft bestanden op verschillende delen van de harde schijf opgeslagen. Dit komt doordat de computer bij het opslaan van bestanden zoekt naar de eerstvolgende beschikbare vrije ruimte op de schijf. Is deze ruimte kleiner dan de grootte van het bestand zelf, dan wordt de rest van het bestand geplaatst op de eerstvolgende vrije ruimte. Een groot bestand zal op deze manier dus in meerdere stukken op verschillende ruimtes van de schijf worden opgeslagen. Uiteraard heeft dit vertraging tot gevolg ….. ‘  En dan komt het: ‘Defragmentatie past de volgorde van bestanden aan, zodat alles weer netter bij elkaar staat.’ Als ‘ervaringsdeskundige defragmenteren’ kan ik het volgende stappenplan van harte aanbevelen:

1. Zet je hoofd eerst helemaal uit en laat het een paar uur rusten;
2. Giet koffie naar binnen en een gezonde lunch;
3. Stof daarna her en der wat af, leg iets iets recht of hang iets terug in huis, atelier of werkkamer;
4. Maak het af met een lekkere douche of bad;
5. Leg van tevoren pen & papier of laptop klaar, want je gaat onder de douche vanzelf weer aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *