Levenslessen

taffanel-1600x400

In de trein vanaf Amsterdam CS terug naar Utrecht realiseerde ik me hoeveel energie ik had gekregen van het interview. Vandaag had ik een afspraak met iemand uit het Concertgebouworkest op een leuke plek aan het IJ. Ik mocht haar interviewen en daar dan een mooi verhaal over schrijven. Soms draai je in zo’n interview een tijdje om elkaar heen om dan tot de kern te komen, maar vandaag doken we meteen de diepte in. We tuimelden in de existentiële vragen voordat we fatsoenlijk hadden kennisgemaakt. Zo iemand tegen komen en daar dan ruim twee uur mee in gesprek zijn is echt een kadootje. Aan het eind vroeg ik haar of ze adviezen had voor de nieuwe generatie musici die nu nog op het Conservatorium zitten of misschien zelfs nog niet. Ze vertelde dat wat haar betreft het allerbelangrijkste is dat je gaat voor wat je het allerliefste wil doen en ook alleen als je het helemaal 100% wil. ‘Neem nooit genoegen met wat je krijgt aangeboden, maar blijf zoeken naar de beste leraar, de beste plek om je te kunnen ontwikkelen, het instrument dat het beste bij je past. Maak je niet afhankelijk van anderen, maar doe wat en zoals je het zelf denkt te moeten doen.’ Gretig schreef ik het allemaal op. Wat een goede adviezen, niet alleen voor musici, maar voor iedereen met ambitie!

Nadat we afscheid namen en ik op weg naar huis naar mijn smartphone greep, zag ik dat ik voor vandaag een blog had gepland voor op deze website. Lang hoefde ik niet na te denken. Doe je voordeel met deze wijze lessen van een beroepsmusicus!

 

Foto Voline van Teeseling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *