Oom

Oom 2400x600

In haar dromen was ze Nijntje en haar gids oom vliegenier. Vele zeeën vloog ze over en ze zuchtte van plezier. Soms deed ze dan haar ogen dicht en dan voelde ze de wind. Die streek dan langs haar oren en dan zei haar oom: ‘Och kind’. ‘Wil je dan niet zien hoe hoog of dat we gaan?’ Maar zij wilde dat niet weten, het was haar om de reis gegaan. Zij genoot niet van de rivieren of de bergen in de mist, maar van het ronken van de motor en het ritme van de kist.

 

Geplaatst op de Facebookpagina van Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen (maximaal 99 woorden) op 17 februari 2017 op de sterfdag van Dick Bruna.

Foto Pixabay/paulbr75

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *